BWADULT - Yetişkin Oyunları Türkçe Adult Oyunlar APK PC Android Ücretsiz İndir

Son Konular

Ren'Py Android Tamamlandı The Genesis Order İncelemesi

Ronaxian

Müdavim
Saygın Üye
Sadık Üye
Aktif Üye
Katılım
7 Ocak 2023
Mesajlar
276
Tepkime puanı
282
Puanları
63
Genesis Order.png


HİKÂYENİN ANA TEMELLERİ

Düşük rütbeli bir dedektifiz. Kasabımızda yaşanan günlük olaylarla ilgileniyoruz. Genç bir dedektif olarak amacımız mesleki kariyerimizde daha ileriye gidebilmek. Kendimizi üst rütbelilere kanıtlamak istiyoruz. Birden bire kasabamızda gizemli olaylar oluyor, bu olayları çözmeye çalışıyoruz ancak işler bizim sandığımızdan çok daha büyük. Çeşitli mekânları ziyaret ederek olayları bir mantığı oturtmaya çalışıyoruz, olaylarla ilgili kişileri dinliyor ve kimlerin bu işin içinde olabileceğini çözmeye çalışıyoruz. Tabii bu süreç içinde bazı kişiler tarafından da engelleniyoruz.

Bir süre sonra işler tamamıyla insan beyninin kavrayamayacağı bir yere evriliyor. Bu süreç içinde gördüklerimizi sindirmeye ve bir mantığa oturtmaya çalışıyoruz ancak her seferinde büyülü şeyler olmaya devam ediyor. En nihayetinde tanıştığımız bazı kişiler sonucu olayların nasıl gerçekleştiğini kavramaya başlıyoruz. Neyin ne olduğunu anladıktan sonra da bu esrarengiz olayların arkasındaki kişileri bulmaya ve onları adalete teslim etmeye çalışıyoruz. Tabii bu kişiler pek de adalete teslim edilebilecek türden değiller :)

Birçok karakterle ilişki kuracak, birçok görev yapacak ve olayları çözmeye çalışacaksınız. Bu süreç içinde mantığınıza yatmayan pek çok olay olacak. Lust Epidemic ve Treasure Of Nadia'da yaşanan şeyler Genesis Order ile bir açıklığa kavuşacak.

+ OYUNUN İYİ YANLARI

+ Oyundaki ambiyansın ve ara sahnelerin çok iyi olması.
+ Karakterlerin ve animasyonların inanılmaz derecede güzel olması.
+ Karakterlerin belli yerlerde seslendirmelerinin olması.
+ Hareketli animasyon sahnelerinde karakterlere ait seslendirme olması.

- OYUNUN KÖTÜ YANLARI

-
Oyunun hikâyesinin ilk iki oyuna göre aşırı derecede zayıf olması.
- Karakterlerin çoğunun içinin boş olması ve karakterlerin yeterince iyi anlatılamaması.
- Kadın karakterlere ve MC'ye ait diyalogların çok çocukça yazılması.
- Saçma sapan yerlerde gerçekleşen seks sahneleri.
- Kötü karakterlerin özellikle bu oyunda çok kötü işlenmesi.
- İlk iki oyuna göre yeni bir mekanik olmaması.
- Görevlerin aşırı derecede zorlayıcı olması.
- Bazı görevlerin nasıl yapılacağına dair en ufak bir ipucu olmaması.


Oyunumuza buradan ulaşabilirsiniz: https://bwadult.com/threads/the-genesis-order-v63022-turkce-apk-pc.487/

- KENDİ OYUN TECRÜBEM VE DEĞERLENDİRMEM -


NLT Media sonunda seriyi bitirebildi. Bir üçleme olarak çıkan serimiz Lust Epidemic ile başlamıştı, daha sonra seri yeni mekanikler eklenerek Treasure of Nadia ile devam etti. The Genesis Order oldukça fazla bir şekilde ilk ve ikinci oyun ile bağlantılı, serinin eski oyunlarından birçok karakter görüyorsunuz. Ayrıca önceki oyundaki bazı olaylara oldukça fazla gönderme var. Önceki oyunları oynamadan sadece The Genesis Order'i oynamanız çoğu şeyi tam anlamıyla çözememenize sebebiyet verecektir. Bundan dolayı serinin ilk iki oyununu mutlaka oynamanız gerekli.

Bence bu oyunları bir üçleme olarak görmemeliydik. Oyunumuz hikâye anlamında aşırı derecede mantık hatası ve saçmalıklarla dolu. Ayrıca oyundaki seks sahnelerinin neredeyse %70'i aşırı derecede saçma bir şekilde gerçekleşiyor. Hikâyede çok önemli bir şey oluyor ve biz bir yerlerde ölüm tehlikesi geçiyoruz, karakterler bildiğin ''hadi seks la'' diyor ve sahnemiz başlıyor. Birçok sahnede silahlar çekiliyor, düşünün bir ekip birilerine silah çekiyor ve diğer ekip koşup kaçıyor, silahlardan koşarak kaçıyorlar :D Bu saçma sahneler o kadar fazla bir şekilde yaşanıyor ki hikâyenin ciddiyeti bir süre sonra kayboluyor. Ayrıca işlenmek istenen dedektiflik olayı da çok zayıf kalmış, ben daha oyunun neredeyse çok başlarında, kimin kötü karakter olduğunu ve olayların nasıl şekilleneceğini resmen çözdüm. Bu seriyi iyi yapan şey gizem unsurunun çok iyi işlenmesiydi ancak Genesis Order bize yeni bir şeyler sunmuyor, karakterler değişmiş olsa bile neredeyse benzer şeyleri görüyoruz. Bundan dolayı oyunun senaryosu çok rahat tahmin ediliyor.

Durmadan elimizden kaçan bir şeyler var, durmadan yakalanıyoruz ve kurtuluyoruz. Bir süre sonra bu olaylar bıkkınlık vermeye başlıyor. İlk iki oyunda en azından pek de fena olmayan kötü karakterler - ilk oyundaki kötü karakter çok iyiydi - bu oyunda inanılmaz derecede zayıf kalmış. Bu seriyi iyi yapan şey kötü karakterlerin gizemini her daim koruması olmuştu.

Oyundaki karakterler gene gerçekten muazzam olmuş. Belki de tek laf edemeyeceğim şey oyundaki hareketli animasyonlar ve karakterler. NLT'nin bu seride, istikrarlı bir şekilde, hiç bozmadan iyi yaptığı bir şey varsa o da karakterler ve animasyonlardır. Tabii bu karakterlerin içinin dolu olduğu anlamına gelmiyor. Oyundaki karakterlerin çoğu MC'ye resmen tapıyor. Sanki dünyadaki tek erkek biz kalmışız. İlk iki oyunda öyle miydi, resmen karakterlerin sevgisini kazanana kadar çoğu bize ''sen kimsin köpek'' çekiyordu. En nihayetinde bu bir harem oyunu ancak karakterlere yazılan diyaloglar bu kadar mı zayıf olur, bu kadar mı gelişigüzel yazılır? Ben karakterlerle bir diyalog kurduğumu hissedemiyorum, hali hazırda oyundaki mantık hataları zaten oyunu öldürüyor, bir de diyalogların zayıf olması ekstra olarak oyuna olan şevkimi kaçırdı.

Özellikle Father Solomon karakterini çok sevdim, oyuna biraz renk katmıştı. Ayrıca Melissa bir yere kadar oyundaki en gerçekçi karakter hissiyatını bana verdi. NLT bu oyununda diyalogları aşırı derecede salmış; karakterlerin çoğu bizi bir Tanrı gibi görüyor, bu da oyunun albenisi çok azaltıyor. Karakterlerin en azından bir kısmı daha ciddi ve daha iyi işlenmeliydi. Özellikle oyunun ana karakteri tam bir facia olmuş, güya dedektif olacağız, benim asırlar önce çözdüğüm olay için dönüp '' bence bu kötü karakter'' diyor :D Yapma yahu öyle mi olmuş? Ayrıca oyundaki bazı görevlerin zorluğu artık kabak tadı vermeye başladı, NLT gelecek oyunlarda mutlaka ve mutlaka görevleri daha basit yapmalı. Resmen oyunu zor kılmak için elinden geleni yapıyor, oyun mu oynuyorum 5000 parçalık yapboz mu çözüyorum belli değil.

Her zaman dediğim gibi, tek başına animasyonlar başlı başına bir oyun etmiyor
. NLT bu üçlemeyi çok daha iyi bağlayabilirdi. İlk iki oyunu global forumlarda 5 yıldız üzerinden 4.5 yıldız almıştı ancak Genesis Order sadece 3 yıldız alabildi. Çok güzel sahneler gördüm, hatta inanılmaz derecede iyi yapılmış dövüş sahneleri de gördüm ancak bütün bu gördüklerime rağmen oyunumuz ortalama bir yapım olmuş. Treasure of Nadia'da da pek çok mantık hatası vardı, zaten oradan itibaren hikâye anlamında ufak bir düşüş belirtisi görmüştüm. Genesis Order'da bunların çok artması oyuna çok zarar vermiş.

En nihayetinde bu yazıyı bu kadar uzun tutma sebebim elimizde bir üçleme olmasıydı. Kesinlikle oynanabilecek bir oyun. Günlere yayarak oynarsanız 4-5 gün içinde bitirirsiniz. Hiç başından kalkmadan oynasanız bile 2 günde bitirmeniz mümkün. Oyunun tek güçlü olduğu taraf hareketli animasyonları, karakterleri ve sahnelere özel efekt sesleri. Onun haricinde ilk iki oyunu oynamış biriyseniz hikâye anlamında çok beklentiye girmeyin :) Oyunumuz hâlâ güncelleme alıyor fakat ana hikâye bitti, ufak tefek görevler yaparak karakterlere özel sahneler kazanıyorsunuz, değer mi bence değer :)

Oyunun sonunda araya bir sahne giriyor ve hikâye devam edecek diye bir yazı çıkıyor. Bundan birkaç ay önce yapımcımız yeni bir oyun ismi paylaşmıştı. Tabii oyunun sonunda gördüğüm trailer'a bakarak yapımcının daha büyük bir şey yapacağını söyleyebilirim. Bekleyip göreceğiz :)

İncelememi hikâyenin bitmiş olan versiyonuna göre yaptım.
 
Son düzenleme:

mft2507

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
6 Kasım 2022
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Bu oyun final oldu mu acaba
 
  • Etiketler
    android genesis order renpy the the genesis order
  • BWA
    Üst